NextChapter Blog

Categorieën


Follow Us


NextChapter Blog

Klantwaarde verhogen? Het belang van retentie

Lisa RopsLisa Rops

Klantwaarde verhogen? Het belang van retentie

Retentie betekent vasthouden. En dat is precies wat je graag wilt. Je hebt geld uitgegeven om een nieuwe klant binnen te halen en diegene heeft iets in je webshop besteld. Goed gedaan! Maar hoe houd je die klant nu vast?

E-mail is een uitstekend medium om retentie te bedrijven

Je hebt ten slotte het e-mailadres al van je webshop kopers. En ja, dat mag nog steeds nu de AVG van kracht is. E-mailmarketing ligt (en lag al) grotendeels vast in de Telecomwet, met veel regels, maar ook veel mogelijkheden. Relevantie is daarbij het keyword. En hé, laat dat nou ook net het keyword zijn bij retentie!

“Cases van NextChapter Marketing laten een stijging zien tot wel 10% in de gemiddelde orderwaarde en een stijging tot wel 60% ten opzichte van de gemiddelde conversie.”

Van klanten terugkerende klanten maken, is best een klus. Toch kun je een flinke slag maken met, daar is hij weer, relevante content.

Hier een paar voorbeelden:

Klanten hebben je al hun vertrouwen geschonken en zijn in de meeste gevallen positief over je webshop. Ze vinden het vaak geen enkel probleem om op maat gemaakte (relevante) aanbiedingen te krijgen.

Gebruik je MailChimp? Dan kun je deze en andere campagnes geheel automatisch versturen als je MailChimp met NextChapter koppelt. Is je bezorgtijd 1-2 dagen? Stel dan in dat je bijvoorbeeld na 4 dagen deze mail stuurt. Het pakketje is in huis, de klant is blij met het product en staat op dat moment heel positief tegenover jouw merk. Grote kans dat hij toch lid wil worden om vaker zo’n goede deal te scoren.

Wat levert het mij op?

Je kunt je voorstellen dat je oneindig kunt variëren met e-mailretentie. Plotseling koopt je klant niet voor 100 euro bij je, maar misschien voor 175 euro. Op de lange termijn is dat erg interessant. Doordat je retentie kunt automatiseren, de suggesties persoonlijk zijn en de content relevant is, is retentie een uitstekende manier om klanten aan je merk te verbinden en de conversie te verhogen.

Jij weet wat de waarde van een klant voor jouw merk is en dat een blijvende klant steeds waardevoller wordt. Besteed er dus voldoende tijd en energie aan.

Nieuwsgierig geworden?

Ben je benieuwd wat NextChapter voor jou kan betekenen, of ben je benieuwd naar de koppeling tussen MailChimp en NextChapter? Informeer vrijblijvend naar meer informatie via Let’s Talk.

Houd ook onze volgende blogs in de gaten. Coming soon: de succesvolle retentie business case van NextChapter Marketing.

NextChapter ecommerce contact

E-mailmarketing | Online Marketing | Reizen | Lezen

Comments 0
There are currently no comments.