NextChapter Blog

Categorieën


Follow Us


NextChapter Blog

NextChapter v1.26 – v1.34 Release Notes

Rogier BestebroerRogier Bestebroer

In de releases van NextChapter v1.26 t/m v1.34 hebben we weer een aantal mooie verbeteringen doorgevoerd. De belangrijkste ontwikkelingen op een rij:

NextChapter Content Search

We zien dat content steeds belangrijker wordt in eCommerce. Het overbrengen van storytelling, inspiratie, advies of speciale thema’s op contentpagina’s neemt een grotere rol in binnen webshops. Hierdoor groeit het aantal contentpagina’s maar ook de relevantie neemt toe. Op nagenoeg alle webshops (zelfs bij de grote spelers als Bol en Coolblue) is het uitsluitend mogelijk om te zoeken binnen de producten en niet in contentpagina’s.

In NextChapter is de zoekfunctionaliteit op de webshop uitgebreid. Het is nu mogelijk dat er naast zoekresultaten van producten ook zoekresultaten getoond worden uit contentpagina’s. De zoekresultaten worden duidelijk weergegeven per categorie (Bijvoorbeeld: Producten, Inspiratie & Advies, Service).

Zoeken in webshop content

Zoekresultaten producten voor KlusWijs

Zoekresultaten webshop content

Zoekresultaten content voor KlusWijs

Storelocator 2.0

Naast de huidige Storelocator van NextChapter is nu ook de nieuwe Storelocator 2.0 beschikbaar. In de Storelocator 2.0 zijn zowel het startscherm (zoek een winkel) als de winkel detailpagina zowel visueel als functioneel sterk verbeterd. De winkelpagina’s zijn nu volledig indexeerbaar voor Google.

Op het startscherm zie je de zoekresultaten op de Google Maps kaart tegelijk met een lijstweergave op één scherm. De zoekresultaten van de winkels is daarmee duidelijker.

NextChapter nieuwe Storelocator-v2

NextChapter Storelocator 2.0 startscherm SPORT2000

Ecommerce storelocator NextChapter

NextChapter Storelocator 2.0 winkelpagina Sport2000

De winkel detailpagina heeft een volledig nieuwe indeling en er zijn extra content mogelijkheden toegevoegd zoals:

Overige verbeteringen en updates

Geautomatiseerde refunding via ‘Easy refunding’

Met deze module kun je via de PSP’s Buckaroo en Adyen geautomatiseerd refunds verwerken vanuit het NextChapter backoffice. Met slecht enkele clicks is de retourorder gecrediteerd, het bedrag gerefund en de klant per mail geïnformeerd.

Carrier integratie

NextChapter is nu volledig geïntegreerd met de vervoerders PostNL en Red Je Pakketje (waardoor o.a. Same Day Delivery nu ook automatisch mogelijk is). Via het NextChapter backoffice kunnen zendingen direct bij deze vervoerders worden aangemeld, ontvang je de adreslabels zodat deze uitgeprint kunnen worden en wordt de track&trace link geautomatiseerd naar de klant verzonden.

Dynamische formulieren velden

Je kunt nu zelf de (volgorde van) velden in formulieren bepalen. 

Content

Je kunt nog meer ‘Site specific content’ zelf beheren.

Deelbetalingen

In NextChapter kan één transactie worden betaald met diverse betaalmethoden. Dit betekent dat een klant bijvoorbeeld de aankoop kan voldoen met een waardebon, een giftcard, spaarpunten en iDEAL. Ook de refunding van een dergelijke betaling kan nu perfect door NextChapter worden verwerkt. Hierbij is het mogelijk dat je zelf bepaalt in welke volgorde van betaalmethodes de refund plaatsvindt.

Google sitemap

Voor sites met meer dan 50.000 producten wordt via Google sitemap index de sitemap goed ondersteund.

Marketing

Overig

Migratie

Diverse NextChapter klanten zijn gemigreerd naar Order Management 2.0.

Bugs

Alle issues in alle applicaties zijn opgelost en live waardoor het platform foutenvrij is.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van nieuwe features en modules voor jouw webshop? Neem contact op voor meer informatie.

NextChapter ecommerce contact

CTO

Comments 0
There are currently no comments.