NextChapter Blog

Categorieën


Follow Us


NextChapter Blog

NextChapter v1.38 – v1.39 Release Notes

Rogier BestebroerRogier Bestebroer

In de releases van NextChapter v1.38 t/m v1.39 hebben we weer een aantal mooie verbeteringen doorgevoerd. De belangrijkste ontwikkelingen op een rij:

Reserveren in de winkel

Het is nu mogelijk om artikelen via de webshop te reserveren in de winkel, waarna de consument het artikel in de winkel kan bekijken en kopen.

NextChapter ziet dit als een belangrijke functionaliteit voor retailers die zich meer willen richten op omnichannel. Welke voordelen kunnen hiermee worden behaald?

De retailer:

De consument:

Kort samengevat, biedt deze nieuwe feature veel voordelen voor retailers maar óók voor de consument. Hiermee sla je op een gemakkelijke manier een brug tussen de online en de offline wereld.

Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Omnichannel verbeteringen

Verbeterde inzage in Cross-docking proces
We hebben verbeteringen doorgevoerd in de weergave van de status van cross-dock zendingen. In dergelijke gevallen worden artikelen vanuit meerdere voorraadlocaties naar één centraal punt gebracht alvorens ze naar de consument worden uitgeleverd. Het bijwerken van de zendingstatus naar “Afgerond” kon al handmatig, maar functioneert nu ook automatisch.

Overige updates en verbeteringen

Personalisatie op basis van Artificial Intelligence (AI)
NextChapter besteedt veel aandacht aan Artificial Intelligence omdat het één van de belangrijkste pijlers in het NextChapter platform zal worden. Momenteel kunnen we producten 1:1 personaliseren (dus volledig persoonlijk) op de homepage, op de categoriepagina’s en op de product detailpagina (aanbevelingen). Daarnaast kan NextChapter al volledig gepersonaliseerde emailings leveren.

De komende paar maanden voegen we weer nieuwe onderdelen toe. De belangrijkste zijn: gepersonaliseerde zoekresultaten, kassakoopjes en zgn. non-category suggestions.

De verwachting is dat onze AI oplossing een autonome omzetgroei kan opleveren van dubbele cijfers. Momenteel doen we 3 pilots waarin we deze verwachtingen testen.

Personalisatie o.b.v. AI kunnen we momenteel alleen toepassen op webshops met voldoende volume. De gedachte hierachter is dat de learning machine voldoende data moet krijgen om te leren, en dat kan alleen bij voldoende bezoekers. Naar verwachting ontwikkelen we binnen 3 maanden ook een laagdrempeliger variant waarmee we ook webshops met kleinere volumes kunnen voorzien van onze AI oplossingen.

Aanpassing laag btw-tarief
Per 1 januari 2019 is het lage btw-tarief voor Nederland verhoogd van 6% naar 9%. In NextChapter is de aanpassing van het percentage voor dit btw-tarief generiek doorgevoerd.

Import timings
De timing logica voor imports is uitgebreid. Het is nu mogelijk om timings per dag per import te laten verschillen of zelfs hele dagen uit te sluiten.

EU wetgeving
In verband met nieuwe Europese wetgeving dient een persoon die in de EU woont in elke webshop binnen de EU te kunnen bestellen. De webshop is echter niet verplicht om aan alle landen in de EU te leveren.

In NextChapter is het nu mogelijk dat de klant een factuuradres in bijvoorbeeld Oostenrijk invult maar dat bij het afleveradres alleen Nederland gekozen kan worden. Dit zijn situaties die in de praktijk niet vaak zullen voorkomen maar waar NextChapter nu wel op voorbereid is. Deze instelling dient per webshop te worden geïmplementeerd. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Migratie

Diverse NextChapter klanten zijn gemigreerd naar Order Management 2.0.

Bugs

Alle issues in alle applicaties zijn opgelost en live waardoor het platform foutenvrij is.

WHAT’S NEXT

Heb je vragen over de implementatie van nieuwe functionaliteiten op jouw webshop?

Neem a.u.b. contact op via onderstaande button.

NextChapter ecommerce contact

CTO

Comments 0
There are currently no comments.