NextChapter Blog

Categorieën


Follow Us


NextChapter v1.53 – v1.56 Release Notes

nextchaptercommercenextchaptercommerce

In de releases van NextChapter v1.53 t/m v1.56 hebben we weer een aantal mooie verbeteringen aan het NextChapter platform doorgevoerd. De belangrijkste ontwikkelingen op een rij:

Loyalty

NextChapter beschikt nu over een Omnichannel Loyalty module. Hiermee is het mogelijk klanten beter aan je te binden door hen saldo/punten te laten sparen bij aankopen in de webshop maar ook bij aankopen in de winkel (indien van toepassing). De Loyalty module is uiteraard ook beschikbaar voor  online webshops zonder fysieke winkels.

Hoe werkt het?

De loyalty module werkt op basis van een koppeling met het Intersolve Loyalty platform. Intersolve is een gespecialiseerde dienstverlener op gebied van cadeaukaart- en loyaliteitstoepassingen.

Neem contact op voor meer informatie en de implementatie van Loyalty voor jouw webshop.

PIM

De NextChapter PIM is op een aantal punten sterk verbeterd.

Klantgroepen t.b.v. klantspecifieke prijzen

Wanneer je kortingsafspraken hebt met (zakelijke) klanten dan kun je de klantspecifieke prijzen nu ook tonen op de webshop.
De klantspecifieke prijs wordt bepaald aan de hand van een kortingspercentage die wordt gekoppeld aan een klantgroep, eventueel in combinatie met een productgroep. Klanten worden toegekend aan een klantgroep, producten aan een productgroep.
Bijvoorbeeld in klantgroep 1 geldt 5% korting voor productgroep A en 10% korting voor productgroep B. In klantgroep 2 geldt 7% korting voor productgroep A en 12% korting voor productgroep B, etc.
Op de webshop worden default de basis prijzen getoond. Wanneer de klant  ingelogd op de webshop worden de klantspecifieke prijzen getoond.

Import monitoring

In de backoffice van NextChapter is een dashboard toegevoegd voor de monitoring van data imports. Dit dashboard wordt geactiveerd voor alle webshops die gebruik maken van koppelingen met externe systemen waaruit data wordt geïmporteerd in NextChapter, zoals: artikeldata, voorraad, prijzen, verzendinformatie en retouren. Op dit dashboard zijn de statussen van de imports te volgen.

Per import kunnen we eventueel een validatie en een notificatie implementeren. Dit houdt in dat als een import afwijkt van de validatie (bijvoorbeeld een bestand was niet aangeboden of te klein bestand) er een email wordt verzonden. De validatie zal op basis van uurtarief geïmplementeerd worden.

Micro services

In de NextChapter Backoffice is het onderdeel ‘klanten’ gemigreerd naar Micro Services. De klantdata wordt ook nog beter encrypted verzonden en opgeslagen.

WHAT’S NEXT

Heb je vragen over de implementatie van nieuwe functionaliteiten op jouw webshop?

Neem a.u.b. contact op via onderstaande button.

NextChapter ecommerce contact

Comments 0
There are currently no comments.