NextChapter Blog

Categorieën


Follow Us


NextChapter Blog

NextChapter v1.57 – v1.64 Release Notes

nextchaptercommercenextchaptercommerce

In de releases van NextChapter v1.57 t/m v1.64 hebben we weer een aantal mooie verbeteringen aan het NextChapter platform doorgevoerd. De belangrijkste ontwikkelingen op een rij:

Order allocatie

De order allocatie module in NextChapter is aanzienlijk uitgebreid. De order allocatie module wordt toegepast wanneer een webshop gebruik maakt van meerdere voorraadlocaties (magazijnen, dropshipment partners, winkelfilialen etc.) Een webshop order wordt op basis van business rules gealloceerd aan één of meerdere locaties, die de order of een deel van de order uitlevert.

De order allocatie module kent nu twee type allocatie processen:

  1. Directe allocatie
  2. Allocatie op basis van pools

Directe allocatie
Bij Directe allocatie bepalen de business rules volledig welke voorraadlocatie(s) de order uitlevert. De voorraadlocatie die de order gealloceerd krijgt moet de order uitleveren. Deze vorm van order allocatie wordt vooral toegepast bij webshops met dropshipment partners of webshops met meerdere winkels en magazijnen (in eigendom of hard franchise).

Allocatie op basis van poules
Bij de allocatie op basis van pools (groepen) wordt de order aan de hand van business rules in stappen aangeboden aan één of meerdere voorraadlocaties. Per stap zal de order aan steeds meer (grotere groep) voorraadlocaties worden aangeboden, tot dat een voorraadlocatie de order ‘oppakt’. Deze vorm van order allocatie wordt toegepast door (soft) franchise formules en collectieve (multivendor) eCommerce platformen.

Voor beide type allocatie processen zijn ook de toe te passen business rules uitgebreid.

Pick-up email

Dit is een functionaliteit voor webshops die de bezorgmethode ‘afhalen in de winkel’ (B2C) of ‘afhalen op locatie’ (B2B) aanbieden. De afhaallocatie kan nu vanuit de NextChapter backoffice een ‘pick up email’ sturen naar de klant zodra de order klaar ligt.
Dit is erg nuttig wanneer het bestelde product eerst nog naar de betreffende afhaallocatie gestuurd moet worden vanuit de leverancier of interfiliale levering.

Verbeterd voorraadoverzicht in backoffice

Voor webshops met meerdere voorraadlocatie is het voorraadoverzicht verbeterd. Nu is in één oogopslag te zien bij een product welke varianten in welke voorraadlocaties op voorraad zijn. Dit is generiek doorgevoerd.

Afbeeldingen per channel

In de NextChapter backoffice kun je nu bepalen welke productafbeeldingen getoond worden per verkoopkanaal en affiliate netwerken. Verkoopkanalen zijn o.a.: Webshops en Marketplaces. Affliate netwerken o.a.: Google Shopping en Facebook. Hierdoor kun je bijvoorbeeld op Amazon andere (dan wel meer of minder) productafbeeldingen tonen dan op de webshop. Dit is voor al onze klanten mogelijk vanaf nu.

Verbetering Smartphone menu

De weergave van categorieën en subcategorieën op smartphone is sterk verbeterd. Bezoekers zien bij de keuze van een hoofdcategorie gelijk producten. Daarnaast kan er nu ook direct bovenaan de categoriepagina verder genavigeerd worden naar subcategorieën via de submenu slider of dropdown functie. Deze verbetering is generiek doorgevoerd voor alle NextChapter webshops en kan per categorie in het backoffice beheerd worden. Met deze update is ook direct de shopping ervaring verbeterd voor bezoekers die via een nieuwsbrief de shop op smartphone bereiken. Vanuit alle mobile devices zien zij in de juiste categorie direct de producten.

PIM innovaties

In de NextChapter PIM zijn weer een hoop technische en functionele verbeteringen doorgevoerd. Hierdoor is PIM nog gemakkelijker en sneller geworden en kan artikel data super snel geregeld worden. Doel is “altijd perfecte artikeldata”.

Micro services

In de onderliggende techniek van het NextChapter platform werken we continu door aan de migratie naar een Micro Services architectuur. In deze release is de betaallogica gemigreerd en draait nu in de Micro Services architectuur. Alles is vooraf grondig getest en processen draaien na release stabiel.

Door de Micro Services architectuur kunnen we het NextChapter platform schaalbaar blijven doorontwikkelen en verbeteringen sneller doorvoeren.

Overige verbeteringen

Migratie

Diverse NextChapter klanten zijn gemigreerd naar Order Management 2.0.

Bugs

Alle issues in alle applicaties zijn opgelost en live waardoor het platform foutenvrij is.

WHAT’S NEXT

Heb je vragen over de implementatie van nieuwe functionaliteiten op jouw webshop?

Neem a.u.b. contact op via onderstaande button.

NextChapter ecommerce contact

Comments 0
There are currently no comments.